Att utbilda sig inom microblading

Microblading är den specialiteten inom skönhetsindustrin som växer snabbast idag. I microblading tar man en specialpenna som har flera små nålar på ändan och fyller i pigment in i huden. Med detta använder man det för att skapa fylligare ögonbryn genom att “rita” in dem. Anledningen till dess popularitet är för att det ger ett mycket naturligt utseende samt de inte är permanenta. De kommer försvinna, men man behöver inte fylla på dem särskilt ofta. Ett halvår upp till ett år brukar de klara sig väldigt bra beroende på sin hudtyp och använd teknik.

Eftersom det blir mer populärt att använda denna tekniken är det inte konstigt att det blir vanligare med en utbildning i microblading. Men det är också för att det är en mycket lönsam industri att arbeta i. En certifierad terapeut kan tjäna mellan 3000 – 45000 per kund och varje session tar ca 1,5 timme att genomföra. Det blir en stor timpeng om man har ett stadigt flöda av kunder.

Det finns idag flera privata utbildningar som inte kräver några förkunskaper för att kunna gå kursen. En microblading utbildning kostar vanligtvis runt 20 000 kr, ibland mer, och kursen brukar ta mellan 2 – 3 dagar att genomföra. Efter ett godkänt prov får man en certifiering och kan därefter börja jobba mad microblading. Man måste vara utbildad för att få jobba med det eftersom det kräver mycket kunskap om bland annat hygien och hälsa och enligt lag räknas microblading som kosmetisk tatuering.

I själva utbildningen får man lära sig saker som teori, teknik och hygien. Vanligtvis får man öva på en syntethud för att veta hur man ska använda specialpennan och man ska kunna ge kunden färginformation och skötselråd. I många utbildningar ingår det även uppföljning efter färdig utbildning där man får visa upp sina behandlingar för kursutbildare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *