Konsten att välja rätt elektriker i Stockholm

Om du äger ditt hem kommer du förr eller senare behöva anlita en elektriker. Även om du själv är händig och kan mycket om elsäkerhet måste du anlita en certifierad fackman om några förändringar eller reparationer ska ske på lägenheten eller husets fasta installationer, annars riskerar du att orsaka en brand.

Välj elektriker Stockholm

Det finns vissa enkla åtgärder du kan vidta själv, till exempel att byta ut trasiga glödlampor eller säkringar, i övrigt måste du ringa en elektriker. Om du behöver hjälp med elen i badrummet måste personen som utför arbetet dessutom ha certifikat för att utföra reparationer i våtutrymmen. Gör ordentliga efterforskningar innan du väljer elektriker Stockholm för att undvika problem.

Hitta en seriös Elektriker Stockholm

 

För dig som bor i Stockholm finns en uppsjö alternativ av firmor som utför arbeten på elsystem. De flesta av dessa firmor är seriösa och proffsiga, men man bör alltid ta reda på hur nöjda ett företags tidigare kunder har varit innan man bestämmer sig för att undvika skador på sitt hem.

Vem ska betala?

Om du äger ditt hem är det oftast du som måste betala för reparationer och renoveringar, om det inte har skett en skada som täcks av din hemförsäkring. Om du bor i en hyresrätt är det hyresvärden som är ansvarig att se till att strömmen, vattnet och värmen fungerar utan problem. Även om du själv äger huset får du absolut inte utföra farliga reparationer själv, förutsatt att du inte är elektriker.

Forska, prata och jämför

Ett bra tips är att kontakta flera firmor och be att få offerter innan du bestämmer dig för vem du ska anlita, på så sätt så slipper du spendera mer pengar än nödvändigt. Anlita inte en firma som inte kan presentera certifikaten som ger dem rätt utföra reparationer och underhåll på elsystem. När du har bestämt dig, ta reda på hur lång tid jobbet kan tänkas ta så du vet hur länge strömmen måste vara avstängd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *