Varför ska du ha ett höj- och sänkbart skrivbord?

Höj- och sänkbart skrivbord är kanske det viktigaste när det kommer till hur du ska kunna arbeta ergonomiskt när du sitter eller står mycket vid ett skrivbord. Det höj- och sänkbara skrivbordet gör att du kan variera din arbetsställning och variation är nyckelordet när det kommer till att ha en bra ergonomisk ställning att arbeta i. Våra muskler blir snabbt slitna vid ensidig arbetsställning men om du varierar dig så kommer din kropp att hålla mycket längre.

Hur högt ska ett höj- och sänkbart skrivbord vara?

Det beror såklart på hur lång du är. Det riktmärke du ska gå efter är att dina armbågar alltid ska vara i en 90 graders vinkel när de vilar på skrivbordet. Gör de inte det så är skrivbordet antingen för högt eller för lågt. Med en 90 graders vinkel så kan de vila på bordet och aldrig behöva anstränga sig. Det kommer att göra stor skillnad, det är inget tvivel om den saken.

Bordsskiva som rör sig

Det finns flera produkter som har ett bord som rör på sig. Det är ett ännu bättre arbetsredskap än ett skrivbord som går att höja och sänka men som är stationärt. En bordsskiva som rör sig med dina rörelser gör det med sådana finkalibrerade rörelser att det nästan inte är märkbart. Det betyder dock att du alltid kommer att ha skrivbordet i ett bra läge framför dig.

Vi sa innan att det viktigaste är att variera sig och det är verkligen nyckelordet för en bra ergonomi. Har du ett höj- och sänkbart skrivbord som dessutom rör på sig så bjuder det in till rörelse i arbetet och du behöver inte sitta åtta timmar i samma ställning utan kan välja det som känns bäst just nu. Det kommer göra stor skillnad i långa loppet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *