Äntligen rent glas

Det är inte alltid lätt att få sina fönsterglas rena och det finns fler husmorstips än det finns husmödrar, om hur man bäst går till väga. Det största problemet för många är de torklinjer som ofta blir kvar efter man haft framme både skrapa och tidningspapper. Ibland upptäcker man det inte förrän dagen efter då morgonsolen lyser genom fönstret. Egentligen är det väldigt enkelt att få rena fönster och det bästa tipset är nog att man använder rena verktyg och låter bli att använda för mycket kemikalier som bara kladdar till det.

Det kan se retfullt enkelt ut när proffsen putsar fönster och det inte bara går undan, det blir dessutom alltid skinande rent och snyggt utan linjer. Behöver du byta glas som är omöjliga att få ren kan glasmästare Norrköping ge dig de råd du behöver, nedan kommer tips på hur du kan putsa dina befintliga fönster. Med rätt teknik kan du få dem skinnande blanka som om en glasmästare i Norrköping varit framme och bytt ut dem.

Sluta använd kemikalier, du kan få dem rena på enklare sätt. Både miljövänligt och mycket billigare.

Så här får du rena fönster, eklast och mest miljövänligt:

  • Ta fram en hink, eller använd sprayflaska, vatten med några droppar diskmedel i, en svamp är bra och till sist en fönsterskrapa och rejält med tidningspapper.
  • Gnid vattenblandningen med svampen, eller spraya den lätt över fönstret.
  • Använder du din fönsterskrapa så ska du vara extra noga med att torka ren skrapan efter varje drag, på detta vis undviker du att dina fönster blir randiga som en zebra.
  • Avsluta med att putsa med sidor rivna ut en papperstidning. Det är mycket billigare än att använda hushållspapper och det är lättare att få på eventuella linjer, som annars kan bli kvar i rutan.

Sådär, nu kan du både andas ut och se ut genom dina fönster igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *