Dags att bygga staket

De senaste åren så har staketet ute på landet blivit allt mer slitet. När vi byggde det för snart fyra år sen så beslutade vi oss för ett material i furu samt en fin blå färg. Allteftersom vi har börjat spendera allt mer tid på landet den senaste tiden så känns det aktuellt att investera i ett nytt, fräschare, staket.

Jakten på en duktig snickare i Stockholm

Att jaga rätt på en snickare i Stockholm mitt i semestertider har visat sig vara en smärre omöjlighet. Naiva som få så börjande vi i slutet på maj, strax efter att vi beslutat oss, för att börja ringa runt. Vad vi aldrig kunnat föreställa oss var hur svårt det skulle vara att få tag på en snickare. Vi utgick från folk o vår närhet och kollade runt med folk vi antingen kände eller fått tipps om. Utfallet var svagt och det fanns ingen snickare som hade tid fören i augusti tidigast. Därefter kollade vi runt på nätet tills vi tillslut fick tag på en snickare i Stockholm.

Resultatet blev över förväntan

Efter att ha funderat ett tag kung om vi skulle bevara det gamla staketet och enbart fräscha upp material och färg så beslutade vi oss för att riva och bygga nytt. Trä har en begränsad livslängd och för att slipa bygga nytt staket om ett par år så kändes det bättre att använda nytt material. Material av furu och denna gång en fin vit färg fick det bli. Från start till färdigt så tog det ungefär 2 veckor. Under den tiden hann vi även riva ned det gamla staketet och forsla bort allt skräp. Så redan denna sommar kommer vi kunna njuta av ett helt nytt staket, vilket känns superkul. En läxa till nästa renoveringsprojekt får bli att vara ute i bättre tid när vi börjar leta hantverkare.