Hitta ditt tryckeri

Ända sedan Gutenbergs dagar så har tryckandet av böcker, tidskrifter och olika föremål spelat en stor roll och detta gäller mer idag än någonsin. De flesta människor kommer i kontakt med ett tryckeri flera gånger i livet och om man har ett företag mer ofta än annars. Det finns alltid saker att trycka: broschyrer, kläder, profilprodukter, skrifter och så vidare. Teknologin må ha gått framåt men principen är fortfarande densamma och dagligen trycks det massor av olika saker runtom i världen.

Att driva ett tryckeri i Stockholm innebär att man ofta får jobba med ett stort och varierat klientel och det beror på storstadens mångfald men också på de många samlingsplatser som en stor yta innebär. Det finns till exempel många buss- och tunnelbanehållplatser där företag kan annonsera med stora affischer och det finns massor med restauranger och företag som delar ut reklam och informationsblad om allt mellan himmel och jord. Det finns också många skolor och offentliga byggnader där man ofta trycker upp information om ditten och datten. Ett tryckeri i Stockholm kan jobba i princip dygnet runt och som kund kan det ibland vara svårt att veta vem man skall vända sig till.

Det viktigaste vid val av tryckeri är att man finner någon som man kan etablera en bra arbetsrelation med. En erfaren tryckare kan komma med bra råd och tips och kan dessutom ge bra offerter och leveranstider; alla viktiga faktorer i en värld där tempot går snabbare och snabbare. Om man vill trycka stora format är det till exempel viktigt att man har bilder med mycket hög upplösning medan mindre föremål inte är lika krävande. Detta kan dock en tryckare hjälpa till med då denne vet exakt vad som krävs för varje tillfälle. En tryckare kan också komma med bra idéer vad gäller färger och placering av logos och om man hittar den man samarbetar väl med kan man se fram emot bra resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *