Funktionella och snygga träningskläder

Att träna är nyttigt för kroppen och med funktionella och snygga träningskläder blir motionen roligare. Särskilda kläder för träning har funnits ända sedan 1900-talets början då idrotten började organiseras. Numera finns en mängd olika kläder för olika sportaktiviteter och det är inte lätt att välja. De ska först och främst vara bekväma och inte skava eller klämma. De bör också vara gjorda i ett funktionsmaterial som andas och transporterar bort svetten, vanliga material är polyester och lycra. Då håller man sig varm och torr och kläderna torkar snabbt. Sedan får de gärna vara snygga, så känner man sig mer motiverad.

Olika träningskläder för olika behov

Vilka träningskläder som passar beror på aktiviteten. Som basplagg för inomhusträning passar ett par träningstights med en funktionströja till, och de kan sitta löst eller hårt beroende på hur stora rörelser man gör. Ska du träna ute gäller lager på lager-principen, vilket gör att luften mellan klädlagren värmer och andas och man kan lätt ta av och på sig plaggen efter behov. Man kan till exempel ha ett par löpartights, en underställströja och en löparjacka. En mössa är bra om det är kallt, då mycket värme försvinner genom huvudet. Det viktigaste är dock skorna, eftersom träning frestar på fötterna. De ska vara stadiga men samtidigt mjuka och smidiga.

Vilken träningsform passar?

Det finns massor av motionsaktiviteter att ägna sig åt, så det finns aktiviteter och träningskläder för alla. Huvudsaken är att man rör på sig eftersom kroppen är gjord för rörelse. Den bästa träningen är den som verkligen blir av. Konditionsträning ökar hjärtats och lungornas kapacitet, styrketräning ökar muskelstyrkan och rörlighetsträning ökar ledrörligheten. Träning kan vara allt från promenader, cykling, simning och skidåkning till populära sporter som fotboll, innebandy, volleyboll, tennis och padel. Köp träningskläder du trivs i och sätt igång!v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *