Hitta en målare i Stockholm

Har du gjort en större renovering i ditt hem eller har du bara tröttnat på dina tråkiga och vardagliga väggar? Att förändra hemmet med nya färger kan vara avgörande för om man trivs i sitt hem eller inte och därför är det många som väljer just målning av väggar och tak när det är dags för förnyelse. Visst går det i många fall bra att själv köpa färg och sätta igång att måla, men utan expertis och det underarbete som krävs finns det risk att resultatet blir fläckigt, kladdigt och i allmänhet dåligt.

För att undvika dessa missar kan man ta hjälp av en professionell målare. Stockholm är en mycket stor stad där det finns mängder med olika målerifirmor att välja mellan. Att boka in en målare som erbjuder garanti för sitt arbete är ett säkert och tryggt sätt att minimera risken för att man blir missnöjd. Det gäller bara att man hittar rätt målare som har möjlighet att dyka upp på en tid som passar en själv.

För att arbetet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du är tydlig med vad du är ute efter. I listan nedan har vi rankat några tips som du kan använda dig av när du anlitar en målare i Stockholm.

1. Var detaljerad i din beskrivning om vad som önskas. Berätta vilka ytor du vill ha målade och vilka rum det handlar om. Ju tydligare uppdragsbeskrivning du kan ge till målaren, desto nöjdare blir du.

2. Glöm inte bort vikten av att begära in offerter från flera företag. På så sätt kan du jämföra priserna och arbetsinnehållet mot varandra.

3. Kontroller att målerifirman har F-skatt och att de har utfört liknande arbete tidigare med gott resultat. Begär referenser och be om bilder.

4. Skriv ett avtal som båda parter signerar. Ju mer detaljerat avtalet är, desto mindre risk för framtida tvister.

5. Kom ihåg att du har rätt att använda dig av ROT-avdraget när du anlitar en målare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *